Vänersborgs Släktforskare, medlem i Sveriges Släktforskarförbund

Vänersborgs Släktforskare bildades 1984 på initiativ av Mary Eriksson som också blev föreningens första ordförande.

Föreningens syfte är att samla personer intresserade av släktforskning för utbyte av erfarenheter. Se föreningens stadgar – Stadgar 2015-04-15

Vi brukar ha en föreläsning i månaden i Bibliotekets Hörsal, då någon inbjuden föreläsare informerar om något intressant ämne ur släktforskarsynpunkt. Det blir också ett bra tillfälle att träffa andra släktforskare och knyta nya kontakter.

En onsdagskväll eller en lördag i maj har vi en trevlig utflykt.

Vår och höst har vi ÖPPET HUS 2:a och 4:e måndagen i månaden under februari, mars,  april, september, oktober och november. Då kan man få hjälp att starta sin släktforskning eller att komma vidare om man har stött på problem. Vi träffas då i Bibliotekets Släktforskarrum (gå rakt fram förbi biblioteksdisken och en trappa ner).

Bibliotekets Släktforskarrum kan man också besöka själv vid andra tillfällen när biblioteket har öppet, för att släktforska på egen hand. Där finns datorer med inlagda CD-skivor som hjälp i släktforskningen. T.ex. Sveriges befolkning 1880, 1890, 1900 och 1910, Sveriges befolkning 1970, 1980 och 1990 och Sveriges dödbok 1860-2017.

Där står också den litteratur som är tillhörig Vänersborgs Släktforskare.

Föreningen har ca 230 medlemmar.

Föreningen ger ut medlemstidningen Medlemsnytt 2 ggr/år.

Vänersborgs Släktforskare är medlem i Sveriges Släktforskarförbund och har under åren deltagit i flera projekt i förbundets regi, såsom Gravstensinventeringen och ”Namn åt de döda”. Se förbundets hemsida ”Rötter”.

Vi anordnar även kurser i släktforskning i samarbete med studieförbundet Vuxenskolan.

Ordförande under de gånga åren:

Mary Eriksson                     1984 – 1997

Carl Olof Hasselberg          1998 – 2003